Frequently Asked Questions

 

Handleiding Pool Ioniozer

Quick start:

  •  Haal de onderdelen uit de doos. Monteer de koperen anode en spiraal aan de zonnecel. Daar overheen kunt u het filter plaatsen.
  • Er is geen batterij geplaatst in de solar pool ionizer. Plaats hem daarom altijd in het zwembad op een plaats waar gedurende de dag het meeste zon is. Het liefst 3 tot 4 uur per dag.
  • De koperen stang (anode) is gemaakt om te coroderen. Dit is juist goed voor een juiste werking van de ionizer.
  • Schoonmaaktip: Maak de anode schoon als hij nog nat is. U zult merken dat dit sneller en makkelijker is.
  • Chemische middelen werken sneller. Heb geduld met =de pool ionizer. U zult na enige weken positief resultaat zien.
Hoe werkt het:

De solar ionizer zal uw zwembad beschermen tegen microorganismen door het water op een natuurlijke biologische manier te bewerken. Hij doet dit door middel van het genereren van ionen in uw water. Dit werkt zowel in zoet als zoutwater zwembaden. U zult ook merken dat uw water zachter wordt. Wel moet u iets meer geduld hebben. Chemische middelen werken in de meeste gevallen direct. De pool ionizer heeft enige weken nodig bij opstarten. 

Schrik niet van uw anode. Deze is gemaakt om te coroderen en zal na enige tijd oplossen. Hij moet minimaal iedere 2 jaar vervangen worden en in het begin iedere week schoongemaakt worden voor een effectieve werking.

Hoeveel chloor heb ik nog nodig?

We raden aan altijd ongeveer 2 tot 3 ppm sanitizer aan het water toe te voegen om zeker te zijn dat er geen microben achter blijven. Een kleine toevoeging van chloor is ook aan te raden.

Hoe vaak moet ik de anode schoonmaken?

In het begin zeker iedere 5 tot 7 dagen. Dit afhankelijk van de kwaliteit water. Het vuil zal anders de werking tegenhouden.

Hoe moet ik schoonmaken?

Haal de ionizer uit het zwembad. Haal het filter los en verwijder de anode. Leg deze in het gras en borstel hem schoon met het meegeleverde borsteltje. Doe dit ook met de spiraal en spoel het filter schoon onder de kraan. Tip: Doe dit als alles nat is. Dit werkt sneller en effectiever.

Wat doe ik als er wel alg in het water zit?

Het kan zijn dat er op sommige plaatsen algen zitten. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan zijn door alg in de voeg van tegels of donkere kant van het zwembad. Een kleine dosering chloor (poeder) uitstrooien op die locatie is meestal de oplossing.

Wat doe ik als ik minder dan 3 tot 4 uur zon in mijn zwembad heb?

U kunt dan meer chloride toevoegen en uw langer aan laten staan om langer te laten filtreren. U zult zien dat u nog steeds beduidend minder chemicalien nodig heeft in combinatie met de pool ionizer.

Waar plaats in mijn ionizer?

Het beste is zo veel mogelijk in de zon. Minstens 3 tot 4 uur per dag is voldoende. Om verplaatsing tegen te gaan is het handig de ionizer vast te zetten met bijvoorbeeld een draadje.

Tip: Er is heel veel informatie te vinden op het internet. Zo zijn er meerdere filmpjes op youtibe. Deze vind u bijvoorbeeld via onderstaande link.

https://www.youtube.com/results?search_query=remington+ionizer

Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1